marți, 10 iulie 2012

VACANŢA MARE CU AVENTURI ŞI ÎNVĂŢĂTURI PENTRU VIAŢĂ ÎN ŞCOALA DE VARĂ A BUNICULUI DIN MUNŢII FĂGĂRAŞ

Trăim într-o lume plină de pericole.
Suntem oare pregătiţi pentru a face faţă provocărilor acetui secol?
Sondajele recente arată clar că puţine şcoli din lume au şi programe de instruire în această direcţie vitală.
Şcoala Naturii în Natură şi Eco-bio Şcoala de Vară a Bunicului, de pe Valea Moaşei (în Munţii Făgăraş) de lângă localitatea Sebeşul de Sus din Judeţul Sibiu, a fost proiectată şi experimentată de autori şi colaboratori timp de 18 ani, în scopul utilizării timpului liber de la finele săptămânilor şi în timpul vacanţelor  şcolare în folosul copiilor până la 14 ani, oferind, în condiţii de siguranţă maximă, lecţii de viaţă şi tehnici moderate de supravieţuire în natură, în situaţii neobişnuite: calamităţi naturale, atacuri de animale sau răufăcători, acordarea primului ajutor, iniţierea în pescuit şi vânătoare ecologice, ornitologie, cunoaşterea florei şi a faunei, descifrarea urmelor, orientare turistică, alpinism şi drumeţii montane precum şi multe alte învăţăminte practice, necesare pe toată durata vieţii unui om.
Jocurile recreativ-distractive precum: tragerea cu arcul, tir sportiv, căţăratul, tiroliana, cârca, roaba, funia marinarului, făcutul adăpostului de supravieţuire, a focului, montarea de corturi, plajă, bălăcit în apă în timpul siestei, etc. şi poveştile de vânătoare adevărate spuse de Bunicul lângă focul de tabără, vor încheia programul unei zile pline de aventuri şi amintiri de neuitat pentru participanţi.
Copii, nepoţi şi părinţi, luaţi aminte că este mult mai eficient să prevezi, să previi şi să te pregăteşti temeinic pentru a face faţă oricăror situaţii, decât să fi surprins neştiutor, nepregătit şi neadaptat la impactul unor evenimente nedorite ce pot pune în pericol vieţile noastre.
Manualul de supravieţuire  Învăţăturile Bunicului pentru cei mici şi cei mari”, bine însuşit şi corect aplicat, la toate vârstele, va putea salva multe vieţi omeneşti încă din fragedă copilărie.
Aşadar, fiţi gata pentru orice, oricând şi oriunde!
Bunicul şi echipa sa de profesionişti te  aşteaptă cu drag  pe Valea Moaşei de la Sebeşul de Sus, în vacanţa visurilor tale!
Instruirea sumară, de scurtă durată, este realizabilă după preferinţă, de la câteva ore până  la câteva zile dar, cursurile de 7-10 zile şi cu maxim 20 de elevi într-o serie sunt cele mai reuşite şi  recomandate de noi.
Cazarea va fi asigurată în corturi, pe un teren de o rară frumuseţe şi bine protejat iar masa pentru câteva zile se poate rezolva fie de către fiecare cursant după posibilităţile sale fie, pentru 7-8 zile, printr-o firmă specializată. Participarea zilnică este obligatorie iar indisciplina sau absenţa nemotivată la programul stabilit sunt motive reale de eliminare a cursantului. Avizul medical, fişa de înscriere semnată de părinţi, testul de auto-cunoaştere a elevului, o probă uşoară de selecţie  şi celelalte condiţii de participare la cursurile speciale de supravieţuire precum: costul prestaţiei,echipamentul obligatoriu ş.a., vor fi rezolvate cu fiecare participant în parte, la locul de înscriere. Sediul Şcolii este pe Valea Moaşei, situată la 3 km de satul Sebeşul de Sus, comuna Racoviţa, judeţul Sibiu. Informaţii lămuritoare se pot obţine prin telefon la numărul 0748 422 545 sau la Secretariatul Şcoli cu clasele I-VIII din comuna Racoviţa la telefonul 0269 527443.
                                                               Bunicul şi echipa sa de Profesionişti.

Bike route 1694936 - powered by Bikemap 





















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu